І форум "Української лісової платформи"
23 квітня відбувся Перший форум "Української лісової платформи", присвячений обговоренню проблем управління і фінансування лісової галузі України та впровадження нової лісової реформи. На заході були присутні різні гравці лісової галузі — від представників державних органів, природоохоронних організацій, деревообробного бізнесу, до представників об'єднань громад та профспілкових організацій.
ПЕРЕЙТИ
Українська Лісова Платформа
Незалежний багатосторонній майданчик для пошуку та вироблення спільного бачення цілей і принципів майбутньої лісової політики
Українська Лісова Платформа
МЕТА
Головною метою платформи є організація ефективного діалогу та співпраці між усіма зацікавленими сторонами для вироблення спільного бачення принципів та цілей лісової політики, які рівноправно враховують економічні, екологічні та соціальні аспекти розвитку лісової галузі в Україні.
УЧАСНИКИ
Учасниками платформи - усі зацікавлені сторони лісової галузі України: представники органів державної влади, громадських організацій, міжнародних організацій, лісових господарств, наукових і проєктних установ,соціально-відповідального бізнесу тощо.
ФОРМАТ
Платформа буде діяти у форматі великих форумів раз на кілька місяців. Між форумами передбачається робота створених тематичних робочих груп. Формат роботи платформи може змінюватися залежно від карантинної ситуації.
РОЛЬ WWF-УКРАЇНА
Українська лісової платформа створена за ініціативи Всесвітнього фонду природи й є незалежним багатостороннім діалоговим майданчиком.
Принципи
1
Українська лісова платформа діє як незалежний багатосторонній діалоговий майданчик, де всі учасники мають рівні права та обов'язки.
2
Участь у діяльності Української лісової платформи є добровільною.
3
Спілкування та співпраця всіх учасників платформи відбувається на засадах взаємоповаги та етичних норм.
4
Кожен учасник платформи може винести на розгляд нагальні питання, які стосується тематики діяльності платформи.
5
Напрацювання та результати роботи платформи можуть використовуватися всіма учасниками без обмежень.
Принципи
1
2
Участь у діяльності Української лісової платформи є добровільною.
3
4
5
Оголошення
І форум "Української лісової платформи"
23 квітня о 10:00 відбудеться Перший форум "Української лісової платформи", присвячений обговоренню проблем управління й фінансування лісової галузі України та впровадження нової лісової реформи.

Мета заходу — пошук точок дотику у баченні майбутнього між представниками лісової галузі, а також окреслення дискусійних питань та прогалин, що потребують подальшого опрацювання.

Головними будуть такі теми:
  • Чого до хочемо досягти у ході втілення реформ, куди ми прямуємо, яким повинно бути майбутнє лісів/лісової галузі?
  • Сильні та слабкі сторони моделі управління, що пропонуються в наявному проєкті стратегії управління лісами.
  • Сильні та слабкі сторони моделі фінансування, що пропонуються в наявному проєкті стратегії управління лісами.
Платформа буде діяти у форматі великих форумів раз на кілька місяців. Залежно від результатів роботи Першого форуму, передбачається створення тематичної робочої групи або груп, які будуть напрацьовувати бачення.

Для участі у платформі запрошуються усі зацікавлені сторони лісової галузі: представники органів державної влади, громадські та міжнародні організації, лісові господарства, наукові та проєктні установи, представники бізнесу.
Реєстрація
Матеріали